Rólam

Eddigi szakmai pályafutásom során több mint 25 üzletágban, mintegy 100-150 vállalat, vállalkozás életében, működésében, fejlesztésében vettem részt közgazdászként. Voltam vállalatvezető saját vagy társtulajdonú cégeimben; a tulajdonos helyettese, képviselője a cégében; vezetés-szervezési, stratégiai, vállalkozásfejlesztő, üzletfejlesztő tanácsadó, projektvezető, feltaláló-szabadalmas. Belülről ismerem a vállalati folyamatokat, működéseket, tevékenységeket, a gazdasági, pénzügyi, emberi tényezőket, motivációkat, korlátokat, összefüggéseket. Gyorsan átlátok problémákat. Kiváló hiba-, hiányosságkereső, vagy -találó vagyok. A közös, alkotó együttgondolkodás során legtöbbször találunk, kidolgozunk kreatív, innovatív, megvalósítható megoldási javaslatokat.

Speciális szakterületem a franchise és a know-how tanácsadás.

Mintegy két éve indítottam el üzleti partneremmel az egyszer használatos műanyag ételtároló edények (a köznyelvben gulyástál, elviteles doboz, polisztirol doboz és társaik) kiváltását célzó, komplex műszaki, üzleti, logisztikai, informatikai megoldást kínáló, sok innovációt tartalmazó, a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság, és a hulladékképződés megelőzése elveire épülő, GINOP-PLUSZ-os pályázatot nyert K+F projektet.

Az általam írt megvalósíthatósági tanulmány és pénzügyi üzleti terv készítése során merültem bele egyre jobban körforgásos gazdaság üzleti modelljeibe, a fenntarthatóság környezeti, társadalmi, irányítási kérdéseibe, az ESG-be. Szívtam magamba a tudást, a szemléletet, a gondolkodásmódot. Egyre inkább megértettem a fenntarthatóság problémáját, a ránk, a gyerekeinkre, unokáinkra leselkedő, egyre közeledő veszély és katasztrófa elkerülésének fontosságát, a körforgásos gazdaság működési elveit. Magamévá tettem az elveket, célokat. Hónapok óta végzem el sikeresen és nagy motivációval a különféle vállalati fenntarthatósági menedzser képzéseket, ESG tréningeket. Közben inspirálódom, és implementálom magamba az eddigi vállalatvezetői és tanácsadói tudás, tapasztalat mellé a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság, a vállalati fenntarthatóság, a vállalati ESG azon feladatait és összefüggéseit, amelyek az elmúlt években Magyarországon is elfogadott törvények, jogszabályok miatt a következő években mind a vállalatok, vállalkozások, mind az emberek számára kihívásokat jelentenek.

Készen vagyok arra, hogy az új szakterület és tanácsadói szakma születésének hajnalán sikeresen vegyek részt akár szakértőként, tanácsadóként, oktatóként körforgásos gazdasági, vállalati ESG, fenntarthatósági projektek megvalósításában, stratégia alkotásokban, bevezetésekben, ESG jelentések, fenntarthatósági beszámolók készítésében, elemzésében, értékelésében, az azt követő fejlesztésekben, az edukációban, a szemléletformálásban.

A www.drjanosiistvan.hu weboldalamon található részletesebb bemutatkozás, erősségek, szakmai tapasztalatok, referenciák, más tanácsadási, üzleti tevékenységeim, mint a franchisetanácsadás, know-how tanácsadás, cégeladás, generációváltás, szellemi tulajdon és üzleti titok védelmi tanácsadás.

Tagja vagyok a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platformnak (KGTP), és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC). 2024. tavasszal a HuGBC ESG Munkacsoportjának tagjai munkacsoport-vezetőjüknek választottak.  

Elvégeztem a legelismertebb hazai fenntarthatósági menedzser képzést a GB Academy -nál (Certified Sustainabiltiy Manager (CSM) képzettség), és többször tanultam Márta Iréntől, a BCSDH ügyvezető igazgatójától.  Alább az eddigi szakmai végzettségeim.